Πως να ενεργηθώ άμεσα

Izicol - Η άμεση λύση

Ένα καθημερινό ζήτημα του γαστρεντερικού συστήματος για πολλούς ανθρώπους αποτελεί η δυσκοιλιότητα. Η ερώτηση που χρήζει άμεσης απάντησης είναι “πως να ενεργηθώ άμεσα;”

1. Χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές υπακτικό, άμεσης δράσης, όπως το Izicol της Cross Pharmaceuticals, κατόπιν συνεννόησης με τον ιατρό σας.
2. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (ακτινίδια, δαμάσκηνα)
3. Η κατανάλωση καφεΐνης το πρωί βοηθάει τη λειτουργία του εντέρου, ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μέσα στη μέρα οδηγεί σε αφυδάτωση, που επιδεινώνει τη δυσκοιλιότητα.
4. Πίνετε άφθονο νερό και άλλα υγρά
5. Μην αγνοείτε ποτέ την επιθυμία για κένωση

πως να ενεργηθώ άμεσα

Ο ρόλος του Παχέος Εντέρου

Η δυσκοιλιότητα υποδηλώνει μια ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία σχετίζονται με την προωθητική λειτουργία του παχέος εντέρου και/ή το μηχανισμό αφόδευσης, χαρακτηρίζεται από τα εξής:

  1. Λιγότερες από τρείς κενώσεις την εβδομάδα, ο «φυσιολογικός» αριθμός κενώσεων, ωστόσο, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο
  2. Σκληρά και αφυδατωμένα κόπρανα
  3. Πόνος και δυσφορία κατά την κένωση
  4. Δεν επέρχεται ανακούφιση, ακόμα και μετά από κένωση

Το καλυτερο φαρμακο για την δυσκοιλιοτητα

Αν και η δυσκοιλιότητα δεν αφορά νόσο για να μιλάμε για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας, αλλά υποδηλώνει μια ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία σχετίζονται με την κινητικότητα του εντέρου και/ή το μηχανισμό αφόδευσης, υπάρχουν πολλά νέα προϊόντα που υπόσχονται θεραπεία της δυσκοιλιότητας, όπως για παράδειγμα ειδικα συμπληρωματα, υποκαταστατα γευματος. Ωστόσο, επειδή δεν πρόκειται για νόσο μιλάμε για προσωρινή ή άμεση ανακούφιση, χάρη στη βοήθεια ορισμένων παραφαρμακευτικών προϊόντων ή φαρμάκων. Η πιο σωστή αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι η σωστή διάγνωση των υπάρχοντών νοσημάτων, όπως πχ. το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η επαναφορά της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας και οι απαραίτητες αλλαγές του τρόπου ζωής.

Φάρμακα για τη δυσκοιλιότητα

Παράλληλα με τη σωστή διατροφή με ειδικα προϊοντα, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένα φάρμακα προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η αποφρακτική δυσκοιλιότητα όσο και η ψυχολογική δυσκοιλιότητα.

Ωστόσο, σε πρώτο στάδιο, μια φαρμακευτική προσέγγιση θα μπορούσε να αποφευχθεί, κατόπιν συνεννόησης με τον ιατρό σας και να προτιμηθεί μια μη- φαρμακευτική, αλλά αποτελεσματική λύση για την λειτουργική ή αποφρακτική δυσκοιλιοτητα, με ειδική διατροφή (με πρόσληψη φυτικών ινών, χωρίς υποκαταστατα γευματος, με βιολογικα προϊοντα), ίσως με συμπληρωματα διατροφης που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Τι συστήνουν οι ειδικοί;

Τα σκευάσματα που διατίθενται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας μπορούν να προσφέρουν άμεση, αλλά συχνά παροδική ανακούφιση, η οποία μπορεί να επέλθει μετά από δυσάρεστους πόνους και ενοχλήσεις, λόγω του μηχανισμού δράσης των υπακτικών.

Η Μακρογόλη 3350 του Izicol συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα χωρίς να τη συνηθίζει ο οργανισμός και ως εκ τούτου δε χάνει από την αποτελεσματικότητα της. Παράλληλα, δεν προκαλεί αέρια, κενώσεις με πόνο, επείγουσες κενώσεις, μετεωρισμό ή κοιλιακή δυσφορία. Μπορούν να τη λάβουν τόσο οι ενήλικες, όσο και τα παιδιά σε πόσιμο διάλυμα!

Μαζί με το Izicol είναι σημαντικό να γίνουν και αλλαγές στον τρόπο ζωής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της δυσκοιλιότητας. Οι ειδικοί προτείνουν:

Οι φυτικές ίνες προέρχονται συνήθως από φυτικές τροφές, συσσωματώνονται με τα κόπρανα και αυξάνουν τον όγκο τους, ενώ παράλληλα τα μαλακώνουν, πράγμα που διευκολύνει τη διέλευση από τον πρωκτό.
Η ημερήσια ανάγκη πρόσληψης φυτικών ινών ανέρχεται στα 25-30 γρ.

Εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά ολικής άλεσης, δημητριακά τύπου all bran, όσπρια) και δείτε τη διαφορά.

Το νερό συμβάλλει στην υγεία της επιδερμίδας, συμμετέχει και σε πάρα πολλές μεταβολικές διαδικασίες και ταυτόχρονα μαλακώνει το εντερικό περιεχόμενο. Αν δυσκολεύεστε στην κατανάλωση νερού, μπορείτε να εμπλουτίσετε το νερό σας με φρούτα για να πάρει γεύση, να έχετε μια ειδοποίηση για να θυμάστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό ή να καταναλώνετε τσάι και χυμούς φρούτων.

Εντάξτε την ήπια άσκηση στη ζωή σας, 3-4 φορές την εβδομάδα για 30’. Πέρα από τη ψυχολογία σας, θα βοηθήσετε και το έντερο σας, αφού η καλή κινητικότητα των μυών του εντέρου είναι αυτή που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Το εντερικό μικροβίωμα είναι ο σύμμαχος της υγείας σας. Με το να καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά (γιαούρτι, κεφίρ, μαύρη σοκολάτα)) ενισχύετε το μικροβίωμα με φυσικό τρόπο, αλλά και με τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με προβιοτικά, όπως το LactoBiome, θα αποκαταστήσετε την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και θα συμβάλλετε στην καλή υγεία του εντέρου σας. Η ισορροπία της εντερικής χλωρίδας παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του εντέρου, ειδικά σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του LactoBiome, αν θελήσετε να το υιοθετήσετε στην καθημερινότητα σας, είναι ότι λόγο του συμπλέγματος βιταμινών Β που περιέχει συμβάλλει και στην ενίσχυση ανοσοποιητικού.

Το στρες είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για τη ψυχολογική δυσκοιλιότητα. Με το να επιτρέπετε στον εαυτό σας μερικά διαλείμματα μέσα στη μέρα και να αφιερώνετε χρόνο σε εσάς, επηρεάζετε θετικά την εντερική δραστηριότητα.

Το έντερο, όπως και πολλά όργανα, επιδέχονται εκπαίδευσης. Με το να «προπονείτε» τον εαυτό σας να επισκέπτεται την τουαλέτα κάθε μέρα, την ίδια περίπου ώρα, εκπαιδεύετε το έντερο σας. Μην αγνοήσετε ποτέ την επιθυμία για κένωση, καθώς είναι ένα ερέθισμα, το οποίο μπορεί μετά να εξαφανιστεί.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση παροδικής δυσκοιλιότητας κατά τα στάδια ανάπτυξης ενός βρέφους ή ενός νηπίου. Τέτοιοι είναι η μετάβαση από το θηλασμό στα βρεφικά γάλατα, η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή, κάποια λοίμωξη ή η πρόωρη αφαίρεση της πάνας.

izicol adult

Izicol

izicol adult

Izicol Junior