Πως να ενεργηθώ άμεσα


Izicol - Η άμεση λύση

Ένα καθημερινό ζήτημα για πολλούς ανθρώπους αποτελεί η δυσκοιλιότητα. Η ερώτηση που χρήζει άμεσης απάντησης είναι "πως να ενεργηθώ άμεσα;"

1. Χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές υπακτικό, άμεσης δράσης, όπως το Izicol της Cross Pharmaceuticals, κατόπιν συνεννόησης με τον ιατρό σας.
2. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (ακτινίδια, δαμάσκηνα)
3. Η κατανάλωση καφεΐνης το πρωί βοηθάει τη λειτουργία του εντέρου, ωστόσο η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μέσα στη μέρα οδηγεί σε αφυδάτωση, που επιδεινώνει τη δυσκοιλιότητα.
4. Πίνετε άφθονο νερό και άλλα υγρά
5. Μην αγνοείτε ποτέ την επιθυμία για κένωση

Αν και η δυσκοιλιότητα δεν αφορά νόσο, αλλά υποδηλώνει μια ποικιλία συμπτωμάτων, τα οποία σχετίζονται με την προωθητική λειτουργία του παχέος εντέρου και/ή το μηχανισμό αφόδευσης, χαρακτηρίζεται από τα εξής:


Λιγότερες από τρείς κενώσεις την εβδομάδα, ο «φυσιολογικός» αριθμός κενώσεων, ωστόσο, διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο
Σκληρά και αφυδατωμένα κόπρανα
Πόνος και δυσφορία κατά την κένωση
Δεν επέρχεται ανακούφιση, ακόμα και μετά από κένωση

Ο ρόλος του Παχέος Εντέρου


Μια από τις κύριες δραστηριότητες του παχέος εντέρου είναι η απορρόφηση νερού και η συμπύκνωση των υπολειμμάτων της τροφής, παράγοντας τα περιττώματα. Οι μύες στο παχύ έντερο εκτελούν περισταλτικές κινήσεις, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά των περιττωμάτων προς το κόλον και έπειτα το ορθό, από όπου και αποβάλλονται.

Δυσκοιλιότητα συμπτώματα

Τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν σκληρά κόπρανα, δυσκολία στην αφόδευση, αφόδευση λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα και μικρή ποσότητα κοπράνων.

Δυσκοιλιότητα αίτια

Η δυσκοιλιότητα ενδέχεται να προκαλείται από την κακή διατροφή, από έλλειψη σωματικής άσκησης, από διάφορες νόσους του πεπτικού συστήματος καθώς και από παρενέργειες φαρμάκων. Καθώς επίσης και από τα παρακάτω:

Ανεπαρκής πρόσληψη φυτικών ινών

Αφυδάτωση

Απουσία φυσικής δραστηριότητας- καθιστική ζωή

Αγνόηση της επιθυμίας για κένωση

Ταξίδι ή αλλαγές στη ρουτίνα

Συγκεκριμένες φαρμακευτικές αγωγές

Εγκυμοσύνη

Προχωρημένη ηλικία

Τι συστήνουν οι ειδικοί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Δυσκοιλιότητα;

Τα σκευάσματα που διατίθενται για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας μπορούν να προσφέρουν άμεση, αλλά συχνά παροδική ανακούφιση, η οποία μπορεί να επέλθει μετά από δυσάρεστους πόνους και ενοχλήσεις, λόγω του μηχανισμού δράσης των υπακτικών. Η Μακρογόλη 3350 του Izicol συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ενώ μάλιστα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μακροπρόθεσμα χωρίς να τη συνηθίζει ο οργανισμός και ως εκ τούτου δε χάνει από την αποτελεσματικότητα της. Παράλληλα, δεν προκαλεί αέρια, κενώσεις με πόνο, επείγουσες κενώσεις, μετεωρισμό ή κοιλιακή δυσφορία. Μπορούν να τη λάβουν τόσο οι ενήλικες, όσο και τα παιδιά!

Μαζί με το Izicol είναι σημαντικό να γίνουν και αλλαγές στον τρόπο ζωής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της δυσκοιλιότητας. Οι ειδικοί προτείνουν:

Δυσκοιλιότητα φάρμακα


Παράλληλα με τη σωστή διατροφή, οι ειδικοί προτείνουν συγκεκριμένα φάρμακα προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η αποφρακτική δυσκοιλιότητα όσο και η ψυχολογική δυσκοιλιότητα.
Ωστόσο, σε πρώτο στάδιο, μια φαρμακευτική προσέγγιση θα μπορούσε να αποφευχθεί, κατόπιν συνεννόησης με τον ιατρό σας και να προτιμηθεί μια μη- φαρμακευτική, αλλά αποτελεσματική λύση για την λειτουργική ή αποφρακτική δυσκοιλιοτητα