Izicol Junior

Macrogol 3350

Τι είναι το Izicol Junior;

Το Izicol JUNIOR είναι ένα ιατροτεχνολογικό βοήθημα με Μακρογόλη 3350 σε μορφή σκόνης, διαλυόμενο στο νερό, με ουδέτερη γεύση, κατάλληλο για την παιδική δυσκοιλιότητα και την ενσφήνωση κοπράνων.

Πρόκειται για εκλεκτικό και στοχευμένο ενυδατικό παράγοντα, που αυξάνει τον όγκο και την υγρασία των κοπράνων, τόσο όσο χρειάζεται, προκειμένου να επιτευχθεί μια φυσιολογική κένωση.

Συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαστρεντερολογίας (WGO), από την Ευρωπαική και Αμερικανική παιδιατρική εταιρία γαστρεντερολογίας, ηπατολογίας και διατροφής (ESPGHAN / NASPGHAN)_ ως θεραπευτική λύση αναφοράς για την αντιμετώπιση της παιδικής δυσκοιλιότητας.

παιδικη δυσκοιλιοτητα

Χαρακτηριστικά του Izicol Junior

Παιδική δυσκοιλιότητα

Πώς αναγνωρίζουμε την παιδική δυσκοιλιότητα;

Πέρα από το προφανές, δηλαδή, τις κενώσεις με έντονο πόνο, ρωτήστε το παιδί σας αν πονάει το στομάχι του -έχετε κατά νου ότι το παιδί μπορεί να μπερδευτεί με άλλους πόνους, όπως οι μυικοί πόνοι – κοιτάξτε για φούσκωμα/πρήξιμο και για αίμα στα κόπρανα. Επίσης, ένδειξη δυσκοιλιότητας για παιδιά 3 ετών και πάνω – τα οποία έχουν μάθει την τουαλέτα – είναι κόπρανα σε άλλα σημεία, κυρίως στα εσώρουχα. Μερικές φορές, ένα παιδί με δυσκοιλιότητα, είναι πιθανό να εμφανίσει και διάρροια!  Αυτό συμβαίνει, διότι τα στερεά, αφυδατωμένα κόπρανα συσσωρεύονται στο παχύ έντερο και δεν μπορούν να αποβληθούν και τα υγρά κόπρανα (πριν στερεοποιηθούν) τα παρακάμπτουν και αποβάλλονται.

Η δυσκοιλιότητα σε παιδιά 2-3 χρονών

Το παιδί σας πονάει και κλαίει όταν έρχεται η ώρα να κάνει «κακά»; Καταλαβαίνουμε την αγωνία, αλλά δεν υπάρχει  λόγος πανικού. Η παιδική δυσκοιλιότητα  είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο. Συγκεκριμένα, η δυσκοιλιότητα αφορά 1 στα 10 παιδιά και είναι η αιτία για το 25% των επισκέψεων στο ιατρείο του γαστρεντερολόγου. Η αντιμετώπιση της παιδικής δυσκοιλιότητας μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για ιατρούς και γονείς, λόγω της ιδιαιτερότητας του παιδικού οργανισμού. Η λύση, όμως, είναι απλή και μπροστά στα μάτια μας (ή σε αυτήν την περίπτωση μπροστά στο ράφι του φαρμακοποιού) και ονομάζεται Μακρογόλη (PEG) 3350, για την καλή λειτουργία της εντερικής κινητικότητας.

Πιθανά αίτια παιδικής δυσκοιλιότητας

Η κατακράτηση κοπράνων είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος εμφάνισης της δυσκοιλιότητας στα παιδιά. Αυτό συμβαίνει όταν το παιδί προσπαθεί να κρατηθεί και αγνοεί την επιθυμία για κένωση. Η αντίδραση του αυτή ενδέχεται να οφείλεται στο στρες που του προκαλεί η εκμάθηση της τουαλέτας, στο ότι τα παιδιά δε θέλουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα σε ξένους χώρους, όπως πχ το σχολείο ή επειδή πολύ απλά φοβούνται, αφού, λόγω της δυσκοιλιότητας, έχουν συνδέσει τη δυσκοιλιότητα με τον πόνο.

Επόμενος πιθανός λόγος για την εμφάνιση της δυσκοιλιότητας βρέφους είναι η διατροφη του μωρου.

Μια ειδική διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες ή που δεν εμπεριέχει αρκετά υγρά είναι σύνηθες φαινόμενο και ειδικά κατά την περίοδο της μετάβασης από τη φόρμουλα στα βρεφικά γάλατα.

Μην αμελούμε πως κάποιες φορές το συγκεκριμένο σύμπτωμα εμφανίζεται και ως αποτέλεσμα στρεσογόνων καταστάσεων, που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του γαστρεντερικού συστήματος και αξίζουν τον κόπο περεταίρω διερεύνησης. Το gut brain axis μπορεί να παίζει και εδώ καταλυτικό ρόλο, όπως και για τη λειτουργία της εντερικής χλωρίδας! Τέλος, όπως και στους ενήλικες, η δυσκοιλιότητα είναι παρενέργεια διάφορων φαρμακευτικών αγωγών.

Δοσολογικό σχήμα

Σύμφωνα με ESPGHAN και NASPGHAN:

Ενσφήνωση κοπράνων: 1-1,5 g/kg/ημέρα για 3-6 ημέρες
Χρόνια Δυσκοιλιότητα: Έναρξη θεραπείας 1-1,5 g/kg/ημέρα έως 6 ημέρες
Θεραπεία συντήρησης: 0,2-0,8 g/kg/ημέρα έως ότου εξαλειφθούν τα συμπτώματα

Για παρατεταμένη χρήση, άνω των 28 ημερών, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας!

Η Αξία της Μακρογόλης 3350

Η Μακρογόλη 3350 του Izicol JUNIOR σε μορφή σκόνης για πόσιμο διάλυμα είναι η λύση για την αντιμετώπιση της παιδικής δυσκοιλιότητας με έναν πιο φυσικό τρόπο, καθώς η Μακρογόλη 335 δεν μεταβολίζεται και δεν απορροφάται από τον οργανισμό, επαναφέροντας τη λειτουργία του εντέρου, δρώντας ως ωσμωτικός παράγοντας, ενυδατώνοντας τα κόπρανα.

Η Αξία της σωστής διατροφής

Τα συμπληρωματα διατροφης, τα βιολογικα προϊοντα, τα ειδικα προϊοντα διατροφής, τα υποκαταστατα γευματος και άλλα σκευάσματα μπορεί να υπόσχονται άμεση ανακούφιση, αλλά σε καταστάσεις όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσκοιλιότητα κλπ. χρειάζεται ειδική διατροφή, πλούσια σε τροφές που προάγουν την κινητικότητα του εντέρου. Ο ρόλος των φυτικών ινών και η καλή ενυδάτωση παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτήν την περίπτωση.

Οφέλη του Izicol Junior

izicol adult

Izicol

izicol adult

Izicol Junior