Μήπως υποφέρεις από δυσκοιλιότητα του ταξιδιώτη; Τι; Δεν ξέρεις τι είναι; Θα σε διαφωτίσουμε αμέσως. Σου έχει συμβεί να πηγαίνεις ένα ταξίδι (επαγγελματικό, αναψυχής, ένα τριήμερο που λέει ο λόγος) και να μην μπορείς με τίποτα να πας τουαλέτα; Ε, αυτό το φαινόμενο έχει όνομα… «Η δυσκοιλιότητα του ταξιδιώτη» και είναι πολύ πιο συχνό απ’ όσο νομίζεις. Συγκεκριμένα, εμφανίζεται στο 40% του πληθυσμού, άρα πραγματικά μην ντρέπεσαι καθόλου για αυτό.

Να τι συμβαίνει στην πραγματικότητα:

  • Αποκλίνεις από την καθημερινή ρουτίνα σου

Ο παράγοντας που φαίνεται να επηρεάζει περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η αλλαγή του καθημερινού προγράμματος. Είμαστε πλάσματα της συνήθειας και όπως φαίνεται έτσι είναι και το έντερο μας. Η διαφορά στην ώρα, η έλλειψη χρόνου, το να είσαι μακριά από τουαλέτα… όταν το πρόγραμμα μας αποσταθεροποιείται, το ίδιο παθαίνει και το σώμα μας.

  • Σταματάς να ακούς το σώμα σου

 Στην καθημερινότητα μας είναι πολύ πιο πιθανό να έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο σώμα και τις ανάγκες του. Η αγνόηση της επιθυμίας για κένωση, είτε συνειδητή, είτε ασυνείδητη είναι από τις κύριες αιτίες εμφάνισης δυσκοιλιότητας και είναι πολύ πιο πιθανό να μας συμβεί σε κάποιο ταξίδι.

  • Δε χαλαρώνουμε στην τουαλέτα

Η χαλάρωση και η άνεση είναι δυο πολύ βασικά συστατικά για μια πετυχημένη επίσκεψη στην τουαλέτα. Το να χρησιμοποιείς μια ξένη για σένα τουαλέτα ή να δυσκολεύεσαι να βρεις μια καθαρή τουαλέτα ή η έλλειψη ιδιοτικότητας μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα.

  • Αλλαγή στη διατροφή

Διαφορετικές τροφές, διαφορετικά συστατικά, διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος μπορεί να προσφέρουν αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά δε βοηθούν στη διαδικασία της τουαλέτας. Επίσης, είναι συνηθισμένο να βιώνουμε αφυδάτωση στο ταξίδι μας, λόγω του ότι ξεχνάμε ή δεν έχουμε επάνω μας νερό, όπου βρισκόμαστε.

  • Άγχος

Το άγχος που συνοδεύει ένα ταξίδι (είτε το άγχος για τα αεροπλάνα, για τα μακρινά ταξίδια, ο άγχος του αποχωρισμού από την οικογένεια ή ένα κατοικίδιο) είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε εμφάνιση δυσκοιλιότητας.

Tips & tricks για να αντιμετωπίσεις τη δυσκοιλιότητα του ταξιδιώτη.

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να προλάβεις τη δυσκοιλιότητα από το να την αντιμετωπίσεις. Η δυσκοιλιότητα, συνήθως, εμφανίζεται τις πρώτες μέρες του ταξιδιού, οπότε καλό θα είναι να προετοιμαστείς πριν καν ξεκινήσεις. Ενίσχυσε τη διατροφή σου με φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (πχ. δημητριακά τύπου all bran) και πίνε αρκετό νερό για να βοηθήσεις το έντερο σου να λειτουργεί σωστά. Αυτό που σου προτείνουμε εμείς, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε κάθε περίπτωση είναι η χρήση Izicol.

Το Izicol- Μακρογόλη (PEG) 3350, το ιατροτεχνολογικό βοήθημα σε μορφή σκόνης, που διαλύεται στο νερό, με ευχάριστη γεύση πορτοκάλι, επαναφέρει τάχιστα το φυσιολογικό κύκλο κένωσης. Η Μακρογόλη (PEG) 3350 συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαστρεντερολογίας και κρίνεται ασφαλής και για την περίοδο της κύησης και της γαλουχίας. Επίσης, δε διαταράσσει το εντερικό μικροβίωμα ή το ισοζύγιο των ηλεκτρολυτών.

Η αλλαγή παραστάσεων είναι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι. Η αλλαγή στην εντερική μας συνήθεια όχι. Για αυτό, Izicol και απολαμβάνουμε τις διακοπές μας άνετοι!

Extra Tip: Μπορείς να μεταφέρεις το Izicol άνετα στην τσάντα σου και να το διαλύσεις σε ένα μπουκαλάκι νερό, έχοντας το μαζί  καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.